skip to Main Content

1. år: Grunduddannelse i personlig udvikling og personligt lederskab. Mig — med mig

På dit 1. år på akademiet NOAK arbejder vi sammen med dig om dig. Gennem de syv moduler kommer du til at møde dig selv fra forskellige vinkler, og dine indgroede mønstre og strategier vil blive tydelige for dig.

Og det er godt! Her begynder du så at øjne muligheden for at ændre på det, der ikke længere er hensigtsmæssigt for dig. Det er nemlig sådan; du kan ikke ændre noget, før du ved, hvad det er, der skal ændres.

Det kan sagtens være, at du i denne stund, hvor du læser dette, slet ikke ved, hvilke mønstre, du har. De vil folde sig ud for dig i takt med, at du lærer dig selv at kende. I dit tempo skrider din proces frem, og du vil opleve et tiltagende indre lederskab i dit liv.

Det praktiske

På 1. året har du syv moduler fra torsdag kl. 10.00 til lørdag kl. 17.00 med godt otte uger imellem hvert modul. Juli og december holdes som udgangspunkt modulfrie. Med denne fordeling er det muligt for dig at være studerende ved siden af dit arbejde.

På modulerne vil du opleve en vekslen af intensivt, dybt personligt arbejde, og tid til dig selv og integration.

Når du ankommer om torsdagen har vores oldfrue klargjort dit værelse, og der er håndklæder og sengetøj klar til dig også. Fra kl. 9.30 er der morgenmad, hvor du og dine medstuderende samles i takt med at alle ankommer.

Øvrige måltider på modulet tager studerende på holdet sig af, på en måde så både gastronomi- og økonominiveauet finder et fælles leje. Dette aftales den første dag.

Alle moduler foregår på vores proprietærgård på Falster, hvor du også overnatter.

Holdstørrelsen er 6-10 deltagere på 1. året.

Årlig kursusafgift for 1. år:

Grunduddannelse i personlig udvikling og personligt lederskab 34.000 kr.

10 timers obligatorisk terapi 8.000 kr.

År 1 i alt: 42.000 kr.

Se mere i akademiet NOAKs studiehåndbog.

Kursusafgiften kan betales som et engangsbeløb, halvårligt, kvartalsvist eller månedligt. Du kan også optage et lån på fordelagtige vilkår. Det er også muligt, at du kan arrangere en bruttolønsordning med din arbejdsgiver. Lån og bruttolønsordning kan du læse mere om i akademiet NOAKs studiehåndbog.

Modulerne på 1. år og hvad du kan forvente

År 1. Modul 1

Velkommen – vi begynder igen

Introduktion og starten på livet

Formål og kompetence: Indblik i og forståelse for din tidlige opvækst og hvordan den spiller ind i dit nuværende liv.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilken start du har fået på livet, og hvordan den påvirker dit nuværende liv, på trods af din nuværende alder. I fællesskab med dine undervisere finder du frem til dit arbejdspunkt for dette år ved modulets afslutning.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Din start på livet og din måde at agere på i en gruppe afspejler din måde at forvalte arbejdsliv på. Hvad enten du skal lære at sige nej eller ja til opgaver. Modulet vil give dig indsigt i dig selv på helt grundlæggende vis, og en forståelse af menneskers forskellighed.

År 1. Modul 2

Destruktivitet og svære følelser

Ungdomslivet og ungdomsoprøret

Formål og kompetence: Bringe indblik i og forståelse for familiestruktur og din placering i familiedynamikkens hierarki i teenageårene.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilke vilkår dine følelser har haft, og hvilke vilkår du giver dem nu. Om du har fået taget antagelser til dig om, hvordan du skulle være.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, om fx vrede spiller ind i dit virke. Om du formidler dig for bombastisk og dikterende, eller undvigende og tilpasningsivrigt.

Jeg er ikke klar – er det ikke bedre, at jeg venter, til jeg har det bedre?

Nej. Kom som du er, i den tilstand, du er. Lige netop her hos os skal du ikke være poleret eller klar til at svare på svære teoretiske spørgsmål. Der er plads til både gråd, grin og frustrationer – det er faktisk endnu bedre, at du bare går i gang.

Kan jeg lide de andre på holdet?

Vi bestræber os på at sammensætte dit hold, så du får mulighed for at lære af andre mennesker, der måske ser verden helt anderledes end du. Ofte – meget ofte – opstår de stærkeste venskaber her. For det gør en stor forskel at fortælle noget om sig selv, som ingen måske nogensinde har hørt før, og ikke mindst – at blive lyttet til. Vi gør også alt for, at der både er mænd og kvinder på dit hold i en afstemt vægtning.

Jeg er ikke sikker på, at jeg kan sove ude. Skal jeg overnatte?

Du er ikke forpligtet til at sove på akademiet, men det er langt lettere! Vi har flere værelser med tilhørende badeværelser, og nu og da er der også et enkeltmandsværelse. Men tænk dig; ofte ser det helt anderledes ud, når først du møder dine medstuderende, og det ses ofte, at studerende rykker sammen og deler rum.

År 1. Modul 3

Familien – tragedie eller lystspil

Familiemønstre og -temaer

Formål og kompetence: : Bringe indblik i og forståelse for dig selv i din familie og hvilken virkning, den har haft på dig, om du er enebarn eller en del af en større søskendeflok.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilke vilkår dine følelser og tanker har haft, og i hvilken grad dine familiemedlemmer har haft indflydelse på dit liv. Om du har fået taget skyld og skam til dig, som måske hører til hos en anden eller andre.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil erfare, hvordan din opvækst har præget dig og givet dig strategier, også i dine måde at være i arbejdssammenhænge.

År 1. Modul 4

Kroppen og dens mange facetter

Mød kroppen på ny

Formål og kompetence: : Bringe indblik og forståelse for din krops lagring, og hvad den husker. Finde sammenhæng mellem krop, sind og tanke. Vi arbejder også med din femininitet og maskulinitet på dette modul, der giver dig indblik i din seksualitet.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvordan din krop har det, og hvad den gemmer på – og hvilken betydning den har for dig.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, hvordan du bliver set på, hvordan du ser på andre, og om din fremtoning er givtig for dig.

Skal jeg læse litteratur og er der meget hjemmearbejde?

Både ja og nej. Vi er stærkt funderet i faglighed og kan vores teorier. Dem deler vi ud af og folder ud, når du er på modulerne. Inden hver modul sender vi dig en indkaldelse, hvor du også anbefales litteratur, der er aktuelt for modulet. Ved studiestart får du en litteraturliste, som du kan gå ombord i, hvis du har interessen og overskud til at læse. Så svaret er, at det er muligt at bruge megen tid på læsning af litteratur hjemme, men du høres ikke i det læste på modulet – vi sikrer derimod, at det bliver integreret. Går du videre på 2., 3. og 4. året bliver kravene højere, men dit hjemmearbejde på 1. året er af indre karakter, så du integrerer det, du lærer om dig selv.

Skal jeg til eksamen på dette år?

Nej. Du skal være dig, tage en procesbog med under armen, som du får brug for, når du skal skrive eller skitsere følelser, tanker og oplevelser ned. På syvende modul skal du afsætte tid hjemme til at evaluere dig selv og dine kammerater.

Hvad hvis jeg begynder at græde eller bliver vred?

Vi arbejder med følelser. Faktisk ser vi oftest blandt mennesker, at det er forbindelsen til følelserne, det kniber med, hvorimod at tanker, fornuft og kloge overvejelser har fået bedre vilkår. Hvis det også er sådan for dig, bliver dit arbejdspunkt at skabe forbindelse mellem tanker og følelser.

År 1. Modul 5

Kunsten at være i parforhold

Relationer og kommunikation

Formål og kompetence: : Bringe indblik i og forståelse for din kommunikation og følelser i de helt nære relationer.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, i hvilken grad, du er præget af kultur, miljø og arv, og hvordan det påvirker dine tætte og nære relationer. Du vil opdage dine reelle konfliktpunkter og hvad kærlighedssprogets forståelse kan gøre for dig. Du vil også se, om tidligere forbindelser og relationer spiller ind i dine nuværende forhold.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, hvilke muligheder konflikthåndtering kan give dig.

År 1. Modul 6

Fugl Fønix

Døden, livet og kreativiteten

Formål og kompetence: Bringe indblik og forståelse for døden i bred forstand – og sætte den i perspektiv til livet. Opnå forbindelse til din kreative indre styrke (kerne) for at kunne løse problemer fra nyt ståsted.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilke skjulte talenter og egenskaber, du besidder for at tænke frit og nyt. Du vil også opleve dybere forståelse for, at dit liv har en udløbsdato.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, om du er på din rette hylde, eller om du skal justere.

Jeg har haft en fin barndom. Er dette så noget for mig?

Ja, og vi skaber ikke problemer, der ikke er der. I fællesskab får du mulighed for at undersøge om du har tidligere oplevelser, der kompliceret dit liv nu. Men vi har fokus på dig i nuet, så du kan få det liv, du ønsker dig. Nu.

Er 1. året en forudsætning for at gå på 2. år?

Ja, hos os er det. Det er vigtigt for dig og for os, at du er klædt godt på helt fundamentalt, så du kan møde menneskers eksistentialistiske problemer med ro i maven. Når du har lært dig selv at kende på 1. året, er du klar til at løfte blikket og se en anden uden at bliver overvældet af en problematik, du måske også selv har.

År 1. Modul 7

Vejen du er gået – Evaluering

Evaluering

Formål og kompetence: Evaluering af din egen proces samt evaluering af dine medstuderende og læring i feedback.
Dit personlige og private udbytte: Du vil her se, hvilke kvantespring du har taget – og kan sætte ord på dem, så de er konkrete.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil både kunne give og modtage brugbar feedback, som du konstruktivt kan tage med dig enten videre i dit liv uden for akademiet NOAK eller videre på dit 2. uddannelsesår.

1. år: Grunduddannelse i personlig udvikling og personligt lederskab. Mig — med mig

På dit 1. år på akademiet NOAK arbejder vi sammen med dig om dig. Gennem de syv moduler kommer du til at møde dig selv fra forskellige vinkler, og dine indgroede mønstre og strategier vil blive tydelige for dig.

Og det er godt! Her begynder du så at øjne muligheden for at ændre på det, der ikke længere er hensigtsmæssigt for dig. Det er nemlig sådan; du kan ikke ændre noget, før du ved, hvad det er, der skal ændres.

Det kan sagtens være, at du i denne stund, hvor du læser dette, slet ikke ved, hvilke mønstre, du har. De vil folde sig ud for dig i takt med, at du lærer dig selv at kende. I dit tempo skrider din proces frem, og du vil opleve et tiltagende indre lederskab i dit liv.

Det praktiske

På 1. året har du syv moduler fra torsdag kl. 10.00 til lørdag kl. 17.00 med godt otte uger imellem hvert modul. Juli og december holdes som udgangspunkt modulfrie. Med denne fordeling er det muligt for dig at være studerende ved siden af dit arbejde.

På modulerne vil du opleve en vekslen af intensivt, dybt personligt arbejde, og tid til dig selv og integration.

Når du ankommer om torsdagen har vores oldfrue klargjort dit værelse, og der er håndklæder og sengetøj klar til dig også. Fra kl. 9.30 er der morgenmad, hvor du og dine medstuderende samles i takt med at alle ankommer.

Øvrige måltider på modulet tager studerende på holdet sig af, på en måde så både gastronomi- og økonominiveauet finder et fælles leje. Dette aftales den første dag.

Alle moduler foregår på vores proprietærgård på Falster, hvor du også overnatter.

Holdstørrelsen er 6-10 deltagere på 1. året.

Årlig kursusafgift for 1. år:

Grunduddannelse i personlig udvikling og personligt lederskab 34.000 kr.

10 timers obligatorisk terapi 8.000 kr.

År 1 i alt: 42.000 kr.

Se mere i akademiet NOAKs studiehåndbog.

Kursusafgiften kan betales som et engangsbeløb, halvårligt, kvartalsvist eller månedligt. Du kan også optage et lån på fordelagtige vilkår. Det er også muligt, at du kan arrangere en bruttolønsordning med din arbejdsgiver. Lån og bruttolønsordning kan du læse mere om i akademiet NOAKs studiehåndbog.

Modulerne på 1. år og hvad du kan forvente

År 1. Modul 1

Velkommen – vi begynder igen

Introduktion og starten på livet

Formål og kompetence: Indblik i og forståelse for din tidlige opvækst og hvordan den spiller ind i dit nuværende liv.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilken start du har fået på livet, og hvordan den påvirker dit nuværende liv, på trods af din nuværende alder. I fællesskab med dine undervisere finder du frem til dit arbejdspunkt for dette år ved modulets afslutning.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Din start på livet og din måde at agere på i en gruppe afspejler din måde at forvalte arbejdsliv på. Hvad enten du skal lære at sige nej eller ja til opgaver. Modulet vil give dig indsigt i dig selv på helt grundlæggende vis, og en forståelse af menneskers forskellighed.

År 1. Modul 2

Destruktivitet og svære følelser

Ungdomslivet og ungdomsoprøret

Formål og kompetence: Bringe indblik i og forståelse for familiestruktur og din placering i familiedynamikkens hierarki i teenageårene.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilke vilkår dine følelser har haft, og hvilke vilkår du giver dem nu. Om du har fået taget antagelser til dig om, hvordan du skulle være.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, om fx vrede spiller ind i dit virke. Om du formidler dig for bombastisk og dikterende, eller undvigende og tilpasningsivrigt.

Jeg er ikke klar – er det ikke bedre, at jeg venter, til jeg har det bedre?

Nej. Kom som du er, i den tilstand, du er. Lige netop her hos os skal du ikke være poleret eller klar til at svare på svære teoretiske spørgsmål. Der er plads til både gråd, grin og frustrationer – det er faktisk endnu bedre, at du bare går i gang.

Kan jeg lide de andre på holdet?

Vi bestræber os på at sammensætte dit hold, så du får mulighed for at lære af andre mennesker, der måske ser verden helt anderledes end du. Ofte – meget ofte – opstår de stærkeste venskaber her. For det gør en stor forskel at fortælle noget om sig selv, som ingen måske nogensinde har hørt før, og ikke mindst – at blive lyttet til. Vi gør også alt for, at der både er mænd og kvinder på dit hold i en afstemt vægtning.

Jeg er ikke sikker på, at jeg kan sove ude. Skal jeg overnatte?

Du er ikke forpligtet til at sove på akademiet, men det er langt lettere! Vi har flere værelser med tilhørende badeværelser, og nu og da er der også et enkeltmandsværelse. Men tænk dig; ofte ser det helt anderledes ud, når først du møder dine medstuderende, og det ses ofte, at studerende rykker sammen og deler rum.

År 1. Modul 3

Familien – tragedie eller lystspil

Familiemønstre og -temaer

Formål og kompetence: : Bringe indblik i og forståelse for dig selv i din familie og hvilken virkning, den har haft på dig, om du er enebarn eller en del af en større søskendeflok.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilke vilkår dine følelser og tanker har haft, og i hvilken grad dine familiemedlemmer har haft indflydelse på dit liv. Om du har fået taget skyld og skam til dig, som måske hører til hos en anden eller andre.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil erfare, hvordan din opvækst har præget dig og givet dig strategier, også i dine måde at være i arbejdssammenhænge.

År 1. Modul 4

Kroppen og dens mange facetter

Mød kroppen på ny

Formål og kompetence: : Bringe indblik og forståelse for din krops lagring, og hvad den husker. Finde sammenhæng mellem krop, sind og tanke. Vi arbejder også med din femininitet og maskulinitet på dette modul, der giver dig indblik i din seksualitet.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvordan din krop har det, og hvad den gemmer på – og hvilken betydning den har for dig.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, hvordan du bliver set på, hvordan du ser på andre, og om din fremtoning er givtig for dig.

Skal jeg læse litteratur og er der meget hjemmearbejde?

Både ja og nej. Vi er stærkt funderet i faglighed og kan vores teorier. Dem deler vi ud af og folder ud, når du er på modulerne. Inden hver modul sender vi dig en indkaldelse, hvor du også anbefales litteratur, der er aktuelt for modulet. Ved studiestart får du en litteraturliste, som du kan gå ombord i, hvis du har interessen og overskud til at læse. Så svaret er, at det er muligt at bruge megen tid på læsning af litteratur hjemme, men du høres ikke i det læste på modulet – vi sikrer derimod, at det bliver integreret. Går du videre på 2., 3. og 4. året bliver kravene højere, men dit hjemmearbejde på 1. året er af indre karakter, så du integrerer det, du lærer om dig selv.

Skal jeg til eksamen på dette år?

Nej. Du skal være dig, tage en procesbog med under armen, som du får brug for, når du skal skrive eller skitsere følelser, tanker og oplevelser ned. På syvende modul skal du afsætte tid hjemme til at evaluere dig selv og dine kammerater.

Hvad hvis jeg begynder at græde eller bliver vred?

Vi arbejder med følelser. Faktisk ser vi oftest blandt mennesker, at det er forbindelsen til følelserne, det kniber med, hvorimod at tanker, fornuft og kloge overvejelser har fået bedre vilkår. Hvis det også er sådan for dig, bliver dit arbejdspunkt at skabe forbindelse mellem tanker og følelser.

År 1. Modul 5

Kunsten at være i parforhold

Relationer og kommunikation

Formål og kompetence: : Bringe indblik i og forståelse for din kommunikation og følelser i de helt nære relationer.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, i hvilken grad, du er præget af kultur, miljø og arv, og hvordan det påvirker dine tætte og nære relationer. Du vil opdage dine reelle konfliktpunkter og hvad kærlighedssprogets forståelse kan gøre for dig. Du vil også se, om tidligere forbindelser og relationer spiller ind i dine nuværende forhold.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, hvilke muligheder konflikthåndtering kan give dig.

År 1. Modul 6

Fugl Fønix

Døden, livet og kreativiteten

Formål og kompetence: Bringe indblik og forståelse for døden i bred forstand – og sætte den i perspektiv til livet. Opnå forbindelse til din kreative indre styrke (kerne) for at kunne løse problemer fra nyt ståsted.
Dit personlige og private udbytte: Du vil få indsigt i, hvilke skjulte talenter og egenskaber, du besidder for at tænke frit og nyt. Du vil også opleve dybere forståelse for, at dit liv har en udløbsdato.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil her opdage, om du er på din rette hylde, eller om du skal justere.

Jeg har haft en fin barndom. Er dette så noget for mig?

Ja, og vi skaber ikke problemer, der ikke er der. I fællesskab får du mulighed for at undersøge om du har tidligere oplevelser, der kompliceret dit liv nu. Men vi har fokus på dig i nuet, så du kan få det liv, du ønsker dig. Nu.

Er 1. året en forudsætning for at gå på 2. år?

Ja, hos os er det. Det er vigtigt for dig og for os, at du er klædt godt på helt fundamentalt, så du kan møde menneskers eksistentialistiske problemer med ro i maven. Når du har lært dig selv at kende på 1. året, er du klar til at løfte blikket og se en anden uden at bliver overvældet af en problematik, du måske også selv har.

År 1. Modul 7

Vejen du er gået – Evaluering

Evaluering

Formål og kompetence: Evaluering af din egen proces samt evaluering af dine medstuderende og læring i feedback.
Dit personlige og private udbytte: Du vil her se, hvilke kvantespring du har taget – og kan sætte ord på dem, så de er konkrete.
Dit erhvervsmæssige udbytte: Du vil både kunne give og modtage brugbar feedback, som du konstruktivt kan tage med dig enten videre i dit liv uden for akademiet NOAK eller videre på dit 2. uddannelsesår.

Back To Top